Actie voor Stichting TroTro

Ook dit jaar wordt er weer actie gevoerd door Fietsclub “Ut Tuinhuuske', en ook dit jaar zal de actie weer ten goede komen aan een project van Stichting TroTro. Dit jaar wordt voor de 19e keer actie gevoerd.

De laatste jaren werd onze jaarlijkse steun aan goede doelen, gerealiseerd aan de hand van drie activiteiten. Een sponsortocht, het Tuinhuuske Benefiets Festival op de Parade bij café Take Five in Venlo en een Boek/film/sponsoravond in de CityCinema in Venlo.

Dit jaar zal er echter geen sponsortocht gefietst worden. Omdat we de actie en de steun aan de projecten erg belangrijk vinden, hebben we wel besloten om de andere twee activiteiten, te blijven organiseren. We blijven als Fietsclub natuurlijk wel onze wekelijkse rondjes fietsen en er staan echte recreatieve klassiekers op het programma, zoals bv Parijs-Roubaix en Luik Bastenaken Luik.

Project

Dit jaar zal de opbrengst van onze actie gaan naar de Friends Maternity Clinic in Sawla, Ghana.

Friends Maternity Clinic is 30 jaar geleden opgericht door Veronica Agyara Bukari, een jonge, ambitieuze vroedvrouw. Veronica heeft inmiddels een groot deel van haar ambities kunnen waarmaken. In de Friends Clinic vinden jaarlijks meer dan 400 bevallingen plaats en worden duizenden mensen, inclusief kinderen, behandeld voor alle mogelijk ziektes. De sanitaire voorzieningen van de kliniek zijn echter te beperkt. Zowel personeel, bezoekers als patiënten maken gebruik van hetzelfde sanitair. Om deze situatie te verbeteren wil Veronica voor de patiënten nieuwe voorzieningen bouwen.

Via Boek/film/sponsoravond, Tuinhuuske Benefiets festival en het aanschrijven van sponsoren, hopen we voldoende geld te genereren om het mooie project van stichting TroTro te kunnen financieren. Iedereen die meewerkt aan de avond in de CityCinema of tijdens het Festival, doet dit belangeloos. Verder blijven de organisatorische kosten laag door een mooi samenwerkingsverband met café Take Five en CityCinema uit Venlo. Hun facilitaire steun is erg belangrijk.