Boek/film/sponsoravond 2016

Speciale gasten Robert-Jan van Noort en Lidewey van Noord.

In het kader van de sponsoractie voor Stichting TroTro wordt er door fietsclub Ut Tuinhuuske uit Venlo, weer een sponsor/filmavond georganiseerd. Deze avond wordt er info gegeven over de fietstocht in de Alpen en het project in Ghana, waar de opbrengst dit jaar naar toe gaat. Verder zal de line-up bekend gemaakt worden van het Tuinhuuske Benefiets festival bij Take 5 op de Parade.

Hoogtepunt van de avond, die een duidelijk Italiaans tintje zal hebben, is echter de aanwezigheid van twee speciale gasten. Robert-Jan van Noort en Lidewey van Noord.

Robert -Jan heeft samen met Johannes Sigmond (beter bekend als zanger Blaudzun) de documentaire “Il Lombardia” geproduceerd. Deze film over de ronde van Lombardije, zal op deze avond vertoond worden. Het tweede gedeelte van de avond (na de pauze), zal in het teken staan van het boek Pellegrina. Er zal een vraaggesprek plaatsvinden en er kunnen vragen vanuit de zaal gesteld worden.

Robert-Jan van Noort en Lidewey van Noord. Pellegrina (komt in april uit) is het verhaal van een wielerpelgrim die door Italië trekt, langs velden en wegen, heuvels, industrieterreinen en bossen, op zoek naar de sporen die de helden uit de Italiaanse wielergeschiedenis achterlieten. De pelgrim gaat waar de renners gingen, ziet wat de renners zagen en wil zo proeven van het heldendom, drinken uit dezelfde bidon – al is het maar een slokje. Deze Italiaanse bedevaartstochten nemen de lezer mee naar alle uithoeken van Italië. Van het geboortehuis van Fausto Coppi tot het restaurant van Eddy Mazzoleni; van Marco Pantani’s graf in Cesenatico tot de videotheek van Vincenzo Nibali’s moeder op Sicilië. Maar Pellegrina is bovenal een ontmoeting: met de Italiaanse wielergeschiedenis en met het land zelf.

Locatie:

CityCinema
Picardie 33
5911 BW Venlo

Aanvang:

Maandag 9 mei 2016 om 19.30 uur