Boek/film/sponsoravond 2018

Special gast op onze boek/film/sponsoravond op 4 juni is Bas Steman.

Bas Steman is schrijver en programmamaker en wilde ooit wielrenner worden. Hij schreef onder andere twee boeken over wielrennen. Tinus! Tinus! over Leontien van Moorsel en De Aankomst, 2013’(wieler)roman. Verder is hij reportagemaker en heeft hij voor SBS gewerkt en voor hen een verslag van de beruchte Tour van 1998 gedaan.

Publicaties van Bas Steman:

  • Tinus! Tinus! Van Anorexia tot goud, 2002
  • Ramses Shaffy, Naakt in de orkaan, 2003/2009
  • Bikewriters on Tour for Life, 2010
  • De Aankomst, 2013'(wieler)roman
  • Morgan, een liefde, 2018 (roman over de liefde die over de dood heen een weg zoekt)


Het is inmiddels al jaren geleden, dat Bas vastbesloten was de Tour de France te gaan winnen. In de tour van 1998 moest dat dan maar gaan gebeuren. Het liep allemaal wat anders. Wat zijn leeftijdsgenoten Léon van Bon, Servais Knaven, Michael Boogerd en Jeroen Blijlevens wel lukten, lukte Bas niet. Hij maakte geen carrière als wielrenner. Hij heeft voor een andere carrière gekozen en is nu schrijver en programmamaker.

Hij heeft onder andere meegewerkt aan “Andere Tijden Sport: De verloren Tour van Hennie Kuiper”. De tour die verloren ging op 8 seconden. Hoe kan dit?

Dit alles zal aan bod komen op maandag 4 juni.

Er zal echter speciale aandacht uitgaan naar zijn laatste boek, “Morgan”, 2018. De roman Morgan, een liefde, is geïnspireerd op zijn eigen ervaringen: een angstaanval, beelden die één op één overeen blijken te komen met het leven van een Britse parachutist Morgan, die sneuvelde in september 1944. Hoe kan dat? Reïncarnatie? Een zoektocht leidt naar een familie uit Wales waar nooit over de oorlog werd gesproken en naar de oude geliefde.

Het beloofd een mooie avond te worden en iedereen is dan ook van harte welkom op 4 juni in de CityCinema in Venlo om deze avond bij te wonen.

Entree is gratis. Er zal wel gecollecteerd worden voor het goede doel.

Locatie:

CityCinema
Picardie 33
5911 BW Venlo

Aanvang:

Maandag 4 juni 2018 om 19.30 uur