Partnerstad tour 2007 levert 3000 euro op!

1100 kilometer gefietst voor het goede doel!

In 6 dagen fietsten de mannen van wielerclub ut Tuinhuuske zo'n 1100 km van het Oostenrijkse Klagenfurt, via Krefeld naar Venlo. Een zware tocht met veel pittige beklimmingen in onder andere de Oostenrijkse Alpen en de Hundsruck en Eifel in Duitsland. Etappes van 180 - 210 km brachten de renners steeds dichter bij Venlo. Vermoeid maar sportief voldaan werden 12 man van ut Tuinhuuske op 09 juni jl. feestelijk ingehaald op het Texfree festival in Venlo Zuid. Door wethouder Marc Verheijen werd de opbrengst van de sponsoractie bekend gemaakt: hij overhandigde een cheque van 3000 euro aan de voorzitter van Stichting TroTro, het goede doel waarvoor de actie werd opgezet.

De sponsortocht

Na een stadswandeling en een warm onthaal door het stadsbestuur van Venlo's partnerstad Klagenfurt werd daar op 3 juni gestart. Via Radstadt, Waldkraiburg, Oettingen, Gammelsbach en Zell am Mosel werd op vrijdagmiddag Krefeld bereikt, de 2e Venlose partnerstad. Ook daar werden de renners door het stadsbestuur ontvangen, een ontvangst die werd opgeluisterd door de vrolijke muziek van Fanfaar Trotwaar, dat speciaal vanuit Venlo naar Krefeld was gereisd om voor de fietsers op te treden. De laatste etappe vanaf Krefeld eindigde, zoals de voorgaande sponsortochten van ut Tuinhuuske, op het Texfree muziekfestival in Venlo Zuid.

Sponsordoel ruim gehaald!

Door sponsors en individuele donateurs werd maar liefst een bedrag van 3000 euro bijeengebracht. Met dit geld is de inrichting van een door Stichting TroTro nieuw te gebouwde lagere school in het dorpje Kensere op het Ghanese platteland bekostigd. Niet alleen de schoolkinderen profiteren hiervan, maar ook de plaatselijke economie. Al het benodigde meubilair werd namelijk door een plaatselijke timmerman gemaakt. Dat is de werkwijze van stichting TroTro, het bijeengebrachte geld wordt volledig in Ghana besteed.

 

Route Partnerstad tour 2007

Nu de overnachtingen zijn vast gelegd kunnen we de route bekend maken.
Om een globaal idee te krijgen van de route kun je deze bekijken via google maps.
De te fietsen route wijkt enigszins af van google maps omdat we regelmatig autowegen vermijden.

Dag   Datum   Start   Finish   Afstand
Zo   03 juni   Klagenfurt   Radstadt   152 km
Ma   04 juni   Radstadt   Waldkraiburg   175 km
Di   05 juni   Waldkraiburg   Oettingen   185 km
Wo   06 juni   Oettingen   Gammelsbach   185 km
Do   07 juni   Gammelsbach   Zell am Mosel   185 km
Vr   08 juni   Zell am Mosel   Krefeld   200 km
Za   09 juni   Krefeld   Venlo   40 km
 
Totaal 1122 km

Zaterdag 09 juni 2007 aankomst Texfree festival 16:30 uur.  

Op de foto met Peter Winnen

Op Dinsdag 03 april om 19.00 uur schoot de Venlose "Fietsclub ut Tuinhuuske" een aantal foto's met oud-Tour de France held Peter Winnen. Plaats van handeling was de Parade in Venlo, bij café Take Five.