Het bedwingen van de Kale berg ofwel de Mont Ventoux

Zeven eeuwen na de wandeling naar de top door Petraca, willen we als groep al fietsend zo vaak mogelijk (binnen 24 uur) diezelfde top bereiken. Centraal staat hierbij niet het individu, maar de groep als geheel. We hebben het  streven om met 10 deelnemers in totaal 25 keer de “Kale Berg” te bedwingen en op de top te verschijnen.

Stichting TroTro

We stellen ons dus niet enkel een sportief doel. We hebben als wielrenclub nog een tweede doelstelling: een financiële bijdrage leveren aan projecten van Stichting TroTro. Deze stichting ondersteunt activiteiten die in Ghana de gezondheidszorg, het onderwijs en de sociaal-economische ontwikkeling bevorderen. Daarnaast wil TroTro in Nederland bijdragen aan bewustwording van de problematiek waarmee ontwikkelingslanden als Ghana te maken. Kijk voor meer informatie op: www.trotro.nl Onze jarenlange samenwerking met TroTro heeft al vele mooie resultaten opgeleverd Stichting TroTro werkt met alleen vrijwilligers en geeft geen geld cadeau, maar ondersteunt projecten die door én voor de lokale bevolking worden opgezet. Hierbij wordt nauwgezet toegezien dat de gesponsorde gelden duurzaam worden besteed volgens vooraf vastgestelde afspraken. Vorig jaar is er actie gevoerd voor de bouw van een praktijkschool in Hwidiem (midwesten van Ghana) Dit jaar gaat onze bijdrage vanuit de 16e sponsortocht naar de inrichting van deze school.

Van Base-camp naar het "Tuinhuuske benefiets Festival"

Om de sportieve uitdaging aan te kunnen gaan, vertrekt “Ut Tuinhuuske” op zaterdag 13 juni per auto naar het zuiden van Frankrijk. In Bedoin in de Provence, zal het base-camp opgeslagen worden. Vanuit het base-camp zal uiteindelijk, na enkel trainingsdagen de Mont Ventoux beklommen gaan worden. Het evenement zal op Zaterdag 20 juni afgesloten worden met het "Tuinhuuske benefiets festival", bij Café Take Five op de Parade te Venlo. Tijdens dit festival treden verschillende bands belangeloos op.

Programma Benefiets Festival 20 juni 2015 aanvang 19.00 uur:

19.30 - 20.15 uur New Age Rocks (NL)
Van close harmony tot stomende Rock
20.45 - 21.00 uur Huldiging Fietsers
21.00 - 22.00 uur !nfused (DU)
Handgemaakte muziek  van A(nouk)  tot Z(Z Top)
22.30 - 23.55 uur The Gonutz (NL)
Broodnodige  Rock ‘n Blues

Ambassadeur sponsortocht 2015

Ook dit jaar zal oud professioneel wielrenner Peter Winnen, weer als ambassadeur optreden.

Sponsordoel

Een praktijkschool in Hwidiem

Al 8 keer achtereen fietste ‘Ut Tuinhuuske’ de jaarlijkse sponsortocht voor projecten van stichting TroTro.

Stichting TroTro zal de donaties van 2015 besteden aan de inrichting van de nieuwe vakschool in Hwidiem, een centraal gelegen dorp in het Asutifi district. Een school die zelfstandig, zonder financiële hulp, kan overleven. Waar leerlingen een landelijk erkend vakdiploma kunnen halen in zes vakrichtingen en waar ze vaardigheden leren door het te doen. Zo kunnen ze direct aan de slag op de arbeidsmarkt. De school moet ruimte bieden aan 360 tot 480 leerlingen.

De donaties van 2014 hebben een substatiële bijdrage geleverd aan de bouw van de van de vakschool, waarvan in januari 2015, tijdens een officiéle ceremonie, de eerste steen is gelegd.

Een groot deel van de bouw wordt door de leerlingen zelf uitgevoerd, met het Habitech-bouwsysteem. Vakonderwijs is van groot belang om de jeugdwerkloosheid in Ghana en in het bijzonder een plattelandsregio als Hwidiem te lijf te gaan. Er is daar behoefte aan vaklieden als timmerlui, loodgieters, elektriciens. Het kunnen geven van gericht onderwijs volgens het principe “learning by doing” is noodzakelijk voor een betere toekomst voor deze jongeren.

Wilde Ganzen

De Wilde Ganzen steunt het project “Praktijkschool voor Vakonderwijs Hwidiem”. De door TroTro ingediende projectaanvraag en bijbehorende begroting werden door De Wilde Ganzen zorgvuldig bekeken en geaccordeerd. Dit betekent dat De Wilde Ganzen alle gelden die door TroTro worden binnengehaald voor dit project zullen verhogen met 50%. Dus ook de bijdrage van Ut Tuinhuuske