Tour du grand Ballon

Op 30 mei 2009 zijn we gestart met de Tour du grand Ballon. Via de Eifel zijn we de Elzas in gereden, met als hoogtepunt de beruchte reus van de Vogezen, de Col du Grand Ballon. Vervolgens zijn we weer via Duitsland terug naar huis gefietst.

Ambassadeur Peter Winnen

Peter Winnen was ook dit jaar weer ambassadeur van onze sponsortocht. Op dinsdag 12 mei hebben we samen met Peter foto's gemaakt in onze nieuw tenue. Dit deden we natuurlijk bij onze twee shirtsponsoren; Muziekcafé Take Five en Limburgs biercafé de Roeëje Lieuw. Peter Winnen is natuurlijk de oud prof. wielrenner, die daarna nog enkele boeken schreef en veel bezig is met het steunen van initiatieven zoals die van Ut Tuinhuuske en stichting TroTro. Wij zijn dan ook erg blij dat hij onze activiteiten steunt.

Finish

De finish was in hartje centrum van Venlo. Bij Limburgs Biercafé de Roeëje Lieuw. Op zaterdag 6 juni was er een zeer geslaagd straatfeest, dat muzikaal werd ondersteund door Fanfaar Trotwaar en door de groep Beej de Roëje.

Het Goede Doel

Voor de derde keer fietsten we voor Stichting TroTro, die met het sponsorgeld een Waterleiding en een schoon drinkwater voorziening voor het plattelandsdorpje Kwabena Gyan in Ghana heeft gerealisserd. Naast een op 750 m afstand van het dorpje gelegen bron, is een waterreservoir gemaakt, van waaruit het water m.b.v. zonne-energie wordt opgepompt naar een kunststof watertank op het hoogste punt van het dorp. Vanuit de watertank is een waterleiding gelegd naar twee tappunten in het dorp. De dorpsbewoners beheren zelf het systeem en betalen per inwoner een maandelijkse bijdrage die gebruikt wordt voor het onderhoud van het systeem.