Silvretta Bodensee Tour

De Silvretta Bodensee Tour was wat korter dan de andere tochten, maar de etappes waren des te zwaarder. We gingen van 22 t/m 26 juni 2010 de Alpen in. Om precies te zijn, het drielandenpunt Oostenrijk, Zwitserland, Duitsland. Het plaatsje Dornbirn was de uitvalsbasis. Van daaruit hebben we een aantal bergetappes gereden waaronder de Silvretta, die voor onze ambassadeur Peter Winnen destijds peulenschilletjes waren. Voor de tien "Tuinhuuskes" waren het zware beproevingen.

Voor de vierde keer fietsten we voor Stichting TroTro. Een van de Ghaneese contactpersonen, Thomas Donkor, komt was op werkbezoek in Nederland heeft ons tijdens de fietstour begeleid.

Net als de drie voorgaande jaren hebben wij een aardig bedrag bij elkaar weten te krijgen, waar stichting TroTro erg blij mee was en waarmee ze een praktijkschool voor vakopleidingen aan het opzetten zijn in een dorpje in het westen van Ghana.

Deze school is bedoeld voor jeugdigen voor wie een middelbare schoolopleiding niet haalbaar is. Dit zijn meisjes en jongens die hun basisschool afsluiten met cijfers die niet goed genoeg zijn voor een theoretische vervolgopleiding en/of wiens familie een theoretische middelbare schoolopleiding niet kunnen betalen.
Het is dus een school waarbij het praktisch leren van een vak centraal staat, in eerste instantie zijn dat de vakken bouwen, (water)pomp-techniek en secretariële dienstverlening. Het motto van de opleiding is 'Leren door doen'. De school wordt gebouwd door de leerlingen zelf, met een door stichting TroTro in Ghana geïntroduceerde kostenbesparende bouwmethode.